21/06/2014

UPDATE: Terrasconcert ‘fanfarmonie Haelen/ Roosteren’

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli a.s. kunt u getuige zijn van een uniek gezamenlijk concert van Harmonie Philomena Haelen en Fanfare De Maasoever Roosteren. Dit “fanfarmonie-project” vindt op 4 juli plaats op de parkeerplaats bij Trefcentrum Aldenghoor, Kasteellaan 7A te Haelen, en op 5 juli op de parkeerplaats bij Gemeenschapshuis Roosteren, Eyckholtstraat 7A te Roosteren. Beide keren zal, om in WK sfeer te blijven, worden afgetrapt om 20.00 uur.

5 juli afterparty met op groot scherm Nederland – Costa Rica!!

In de muziekwereld wordt er altijd gesproken over een fanfare of harmonie orkest, maar een concert door één orkest waarbij de instrumenten van beide samensmelten is nog nooit (of in ieder geval maar zeer zelden) uitgevoerd. Het verschil tussen een harmonie en een fanfare is hoogstwaarschijnlijk wel bekend. Een harmonie bestaat uit een bezetting van houten blaasinstrumenten, met als belangrijk instrument de klarinet, maar ook de hobo, fagot, dwarsfluit of piccolo. Deze instrumenten vind je in principe niet terug in een fanfare orkest. Daarvan bestaat de bezetting uit koperen blaasinstrumenten, waarbij de bugel het meest kenmerkend instrument is. Samenvoegen van al deze verschillende instrumenten geeft een andere, unieke klankkleur.

De muzikale leiding is in de vakkundige handen van Bert van Cruchten, dirigent van zowel Harmonie Philomena Haelen als van Fanfare De Maasoever Roosteren, die de uitdaging is aangegaan om van beide verenigingen een project-orkest te maken. U kunt luisteren naar een  afwisselend programma, waarbij jong en oud aan zijn trekken zal komen.

Na afloop van beide concerten zullen diskjockeys een afterparty verzorgen met muziek uit de jaren 60/70/80 ondersteund met beelden. Zo kunt u samen met ons genieten van een mooi muziekevenement. Mocht het weer (net als in de laatste jaren bij de Aldenghoor Vijverfeesten) niet meewerken, wordt het concert en afterparty naar binnen verplaatst, in Haelen de grote zaal van Trefcentrum Aldenghoor, in Roosteren de zaal van het gemeenschapshuis. Het weer mag dan ook geen excuus zijn om niet aanwezig te zijn.

Tot
4 juli  Trefcentrum Aldenghoor Haelen   20.00uur  en/ of
5 juli Gemeenschapshuis Roosteren 20.00 uur

Rabobank Clubkas Campagne

“Last but not least”, nog een bedankje aan alle stemmers die onze kas gespekt hebben via de Rabobank Clubkas Campagne. Met 224 stemmen waren jullie goed voor het mooie bedrag van 739,58 euro en een top 5 notering in de kern Susteren.

“Mensen van Roosteren en omstreken, bedankt en tot de 4-de of 5-de juli”.