07/10/2018

Maasoevertocht Roosteren

Op zondag  11 november a.s. organiseert de wandelclub van fanfare de Maasoever haar jaarlijkse wandeltocht.

Er kan worden gekozen uit 4 afstanden, te weten 7, 14, 20 en 25 kilometer.

De 7 km route gaat door natuur- en waterwingebied “de Rug” naar de pater Sangersbrug over de Maas en verder naar de rustplaats in Maaseik. Over de dijk langs de Maas aan Nederlandse zijde en door de buurt Kokkelert keert u terug naar Roosteren.

De 14 km route voert, alvorens aan te sluiten op de route van de 7 km lopers, door het dorp Roosteren en zijn landelijke omgeving tot aan het Julianakanaal.
Na het genieten van een pauze en het versterken van de inwendige mens  keert u via rustige wegen in Maaseik, waar u nog even een vleugje cultuur kunt opsnuiven, terug naar de Maasbrug waar u weer aansluit op de 7 km route. Voorbij de buurtschap Kokkelert gaat u over een weg langs weilanden en populieren terug naar het Gemeenschapshuis Roosteren.

De 20 km route gaat door het, bij Maaseik behorende, mooie dorp Aldeneik en langs diverse plassen, waar het in het zomerseizoen wemelt van bootjes en watersporters, maar waar het  in november een oase van rust is en alleen nog  geluiden van watervogels te horen zijn.

Deelnemers aan de 25 km worden over verharde wegen, veldwegen en wandelpaden, langs akkers en weilanden, geleid naar Heppeneert. In 1883 spoelde hier via de Maas een Mariabeeld aan en sindsdien is Heppeneert een druk bezocht bedevaartsoord, waar in de parochiekerk van de H. Gertrudis, Maria wordt vereerd als Onze Lieve Vrouw van Rust. Het prachtige kerkje en het mooie kruiswegpark zijn beslist de moeite waard om hier even halt te houden.
Op weg terug naar Maaseik zal het u opvallen dat Heppeneert een enigszins merkwaardig dorpje is daar alle huizen aan de westkant van de maasdijk zijn gebouwd en aan de andere zijde van de weg een kilometerslange kademuur, gebouwd in 1926 na een overstroming die heel wat schade had aangericht,die bescherming biedt tegen de Maas.

Er is in Maaseik één rustplaats ingericht voor alle afstanden waar u de benen kunt strekken en genieten van een uitgebreid assortiment voor het versterken van de inwendige mens, aan “wandelaarsvriendelijke” prijzen.

Beslist de moeite waard om van zondag 11 november een gezellige en sportieve wandeldag te maken. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind.

De wandelclub hoopt u te mogen begroeten en wenst u alvast veel wandelplezier.

Startplaats: Gemeenschapshuis, Eyckholtstraat 7, Roosteren.

Afstand:                                     Starttijd:

7 km                                           van 8 tot 14 uur
14 km                                         van 8 tot 13 uur
20 km                                         van 8 tot 12 uur
25 km                                          van 8 tot 11 uur

Startgeld: conform richtlijnen KWBN

Sluitingstijd: rustlokaal 16.00 uur, startlokaal 17.00 uur.