03/06/2015

Koperen golf ook in Roosteren

Op zaterdag 30 mei jl. trok om 14.00 de koperen golf door Limburg, een initiatief van de organisatie “jaar van de mijnen” waarbij door een aantal korpsen van Limburg op hetzelfde moment een “mijnmars” werd gespeeld. In Roosteren werd de golf gelanceerd bij het gemeenschapshuis.

koperen golf Maasoever Roosteren 1 koperen golf Maasoever Roosteren 3 koperen golf Maasoever Roosteren

Fanfare de Maasoever Roosteren mocht hier natuurlijk niet bij ontbreken, gegeven haar verdere activiteiten die dit jubileumjaar op de rol staan in het kader van het “jaar van de mijnen”. Zo mag de “Koelhermenie” uit Roosteren acte de présence geven bij de uiterst succesvolle “Witste nog koempel”-theatertoer van Carboon.

In het verlengde hiervan is er op zaterdag 11 juli a.s. in gemeenschapshuis Roosteren om 19.30 het “Koempelconcert” samen met de Carboon-zangers Henk Steijvers en Ben Erkens. Het concert wordt voorafgegaan door Wiel Kusters, die een presentatie zal geven over het mijnwerkersverleden. Daarnaast zal met een tentoonstelling van 10 t/m 12 juli het gehele weekend in het teken staan van “Mijnen in Limburg-Roosteren”.

Al deze festiviteiten vinden plaats vanwege het jubileum “Samen 130 + 3×11” van Fanfare de Maasoever en CV de Borchgrave. Voor meer informatie, ook over het grote feestweekend van 13 t/m 15 november, check www.jubileumfeestroosteren.nl