Instructeur drumband

Robert van Hooy

Robert van Hooy

Robert van Hooy (19-09-1970) is instructeur van de drumband sinds mei 1993. Hij volgde destijds Jan Schmitz op.

Vanaf 1981 is Robert lid van de drumband van fanfare “De Maasoever”. Zijn eerste lessen kreeg hij van toenmalig instructeur Theo Meuffels uit Dieteren. Naderhand volgde Robert de opleiding concert slagwerk bij muziekschool Kreato waar hij les kreeg van Jo Zinzen. Vanaf 1984 is Robert tevens slagwerker bij het fanfareorkest.

Tussen 1989 en 1991 volgde Robert de cursus opleiding tot drumband instructeur bij August Thissen en Leo Pustjens (eveneens bij Kreato), die hij met goed gevolg afsloot.

Robert werd in 1998 benoemd tot instructeur van de drumband van Harmonie St. Michaël van Thorn. In 2001 en 2007 nam deze drumband onder leiding van Robert deel aan bondsconcoursen, waarbij de uitvoeringen steeds met het predikaat “lof der jury” werden beloond. Robert werd met deze drumband tevens in 2001 en 2007 Limburgs Kampioen en federatief kampioen (FKM) in 2002.

Naast de muzikale leiding verzorgt Robert verscheidene arrangementen voor de drumband. Tevens is Robert op beperkte schaal werkzaam als componist. Naast loopmarsen die reeds op bondsconcoursen door verschillende korpsen zijn uitgevoerd, was tevens de loopmars van het laatste concours van de drumband van Thorn (Maravilla) van zijn hand.