11/10/2019

Herdenkingsconcert WO II

Op zondag 20 oktober as. organiseert Fanfare de Maasoever Roosteren een WO II Herdenkingsconcert  & Tentoonstelling . Vanaf 14.30 kunt u in het gemeenschapshuis te Roosteren genieten van een sfeervol programma. In 2019 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de tweede wereldoorlog. Reden genoeg om de afsluiting van een van de donkerste periodes uit de wereldgeschiedenis muzikaal te herdenken. Naast de fanfare zal ook de slagwerkgroep van de fanfare ‘acte de presence’ geven. U krijgt een uitgebreid assortiment voorgeschoteld van ‘muziek uit die tijd’, variërend van bekende klassiekers als Soldaat van Oranje en Schindler’ s list tot het lichtere swinggenre van Glenn Miller. Als speciale gasten mogen we presenteren ‘all the way’ vanuit Roermond de ‘Murrayfield’ s Regiment Pipes & Drums’, die muzikale sferen vanuit de Schotse Hooglanden naar Roosteren zullen brengen.

Historische feiten uit het oorlogsverleden worden gepresenteerd door oud-Roosterdernaar Paul Peters, zoon van kamerlid en verzetsstrijder Jan Peters. Paul zal tevens een tentoonstelling verzorgen met oorlogsrelieken van zijn vader.
Een cultureel en educatief programma voor iedereen dus.

Tot zondag de 20ste oktober in gemeenschapshuis Roosteren