08/10/2014

Geslaagde concertreis naar Luxemburg

Afgelopen weekend is de fanfare, samen met de harmonie van Haelen, als zogenaamde Fanfarmonie, op concertreis geweest. De reis ging naar Luxemburg waar het grootste deel van het gezelschap in de jeugdherberg heeft gelogeerd. Een klein deel van de mensen heeft de nachten doorgebracht in het NH Hotel van Luxemburg-stad.

Na een voorspoedige reis kwamen we met twee bussen en het transport met de aanhanger vol slagwerk in Luxemburg aan. Na het diner in de jeugdherberg is er een korte repetitie gehouden. Gedurende de verdere avond werd het repertoire op gepaste wijze voorbesproken. Zaterdagochtend was er gelegenheid voor funshopping of een rondleiding door een Nederlands sprekende gids.

Om een uur vertrokken de bussen naar Ettelbruck waar voor de kerk op een mooi plein met prachtige weersomstandigheden een mooi concert werd gegeven. Er was na anderhalf uur spelen maar een opmerking. Het concert was niet lang genoeg. Na een korte pauze in de zon op het terras naar het restaurant voor het diner. De kok van het restaurant had zichzelf overtroffen. Na een meer dan uitstekende maaltijd weer terug naar Luxemburg.

De zondag stond helemaal in het teken van concerten. Zondagochtend een ,ooi concert in de kiosk op de Place des Armes in Luxemburg stad en in de middag een concert in de ridderzaal van kasteel Vianden, de Vic Abenszaal. Het laatste concert werd afgesloten met een kleine receptie, aangeboden door de vrienden van kasteel Vianden.

De terugreis verliep voorspoedig en rond half negen werden we door de buschauffeur netjes afgeleverd in Roosteren.

Een foto impressie is hier te vinden.