13/06/2022

Fanfare De Maasoever wordt muziekcollectief

Zondag 19 juni – 16.00 uur

‘Summertime concert’ – MFC De Hoge Bongerd, Roosteren

Fanfare De Maasoever Roosteren is opgericht in 1885. Het is een fanfare met een lange en rijke geschiedenis. Nu 137 later jaar zijn we nog steeds een bloeiend orkest.

De gemiddelde leeftijd van de muzikanten is 35 jaar. Uit onderzoek onder die veelal jeugdige leden is gebleken dat er steeds minder animo is voor deelname aan concoursen, het spelen van traditionele fanfaremuziek en het spelen op straat. Dat is mede aanleiding geweest om ons de laatste jaren steeds meer toe te leggen op het spelen van lichte muziek zoals filmmuziek, musicalmuziek en pop- en rockmuziek. Muziek waaraan de leden meer plezier beleven en die aantrekkelijker is voor een groter publiek. Omdat onze huidige bezetting met drums, basgitaar en veelal ook met zang niet meer past binnen de orkestvorm fanfare, hebben we samen met onze dirigent Bert van Cruchten besloten een nieuw jasje aan te trekken en verder te gaan onder de naam Muziekcollectief De Maasoever. Muziekcollectief De Maasoever is een orkest waar muzikanten plezier beleven in het samen maken van muziek in diverse stijlen, met een wisselende bezetting en een aansprekende programmering voor publiek en muzikanten.

Speel je een instrument, wil je dit leren of heb je in het verleden gespeeld en spreekt ons concept je aan, dan ben je van harte welkom voor een nadere kennismaking.

Op zondagmiddag 19 juni zullen we ons in Roosteren voor het eerst presenteren als Muziekcollectief De Maasoever met een sprankelend ‘Summertime’ concert. Noteer 19 juni 16.00 uur in je agenda, dan gaan we er samen een gezellige middag van maken met mooie muziek, een hapje en een drankje.

Locatie: MFC de Hoge Bongerd, Eijckholtstraat te Roosteren.