Jeugd en Opleiding

De commissie Jeugd & Opleiding houdt zich bezig met het begeleiden en ondersteunen van alle jeugdleden binnen onze fanfare. Tevens is de commissie het aanspreekpunt voor de ouders.

De commissie, bestaande uit vier leden, houdt zich o.a. bezig met het werven van jeugdleden, het coördineren van de muzieklessen, het onderhouden van contacten met muziekdocenten en de Stichting Myouthic en het begeleiden van de jeugdfanfare.

Belangrijkste taak van de commissie is de muzikale opleiding van de jeugd.

De opleiding van onze jeugdleden begint met een jaar lang blokfluit lessen. De blokfluit lessen worden door onze vereniging zelf verzorgd. Na dit jaar stapt  de leerling over op een muziek instrument en worden de lessen verzorgd door de Stichting Myouthic. Ook is het mogelijk om over te stappen naar slagwerk (drumband). Opleiding voor slagwerkers wordt de eerste jaren door de vereniging zelf verzorgd. Daarna kan eventueel verder opleiding gevolgd worden bij de Stichting Myouthic.

De Stichting verzorgd voor ons de muziekdocenten voor theorie en praktijklessen en het afnemen van examens (niveau A, B, C en D). De commissie Jeugd & Opleiding onderhoud de contacten met de Stichting Myouthic en de muziekdocenten.

Na een of twee jaar les te hebben gehad op een instrument gaat de leerling meespelen in de jeugdfanfare. De jeugdfanfare moet gezien worden als een “opleidingsorkest”  waarna de jeugd zo snel mogelijk moet doorstromen naar de “grote fanfare”. De jeugdfanfare repeteert op de vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur.

Elk jaar wordt door de commissie Jeugd & Opleiding een programma samengesteld in overleg met de dirigent van het jeugdorkest.  Vast onderdeel is o.a. de jaarlijkse terugkerende Jeugd Play-in voor alle jeugdorkesten uit de gemeente Echt-Susteren.

De commissie Jeugd & Opleiding bestaat uit volgende leden:

Hub Vogten (contact persoon met Myouthic)

Han Dols (contact persoon met jeugdorkest en ouders)

Bob Bocken (contact persoon met  jeugdleden drumband)

Alex Scheerder (contact met bestuur en jeugdwerkgroep muziekverenigingen in de gemeente Echt-Susteren)

Ben je geïnteresseerd? Kom dan eens kijken op een van de repetities of neem contact op met een van de leden van de commissie.