Fanfare

Fanfare De Maasoever werd opgericht op 26 juli 1885.
Vele generaties hebben zich ingezet voor de fanfare uit Roosteren.
In haar bestaan heeft de fanfare aan vele concoursen deel genomen, met en zonder succes. De vereniging heeft vele ups en downs meegemaakt. In de loop van haar bestaan is er echter een duidelijk stijgende lijn te bespeuren in de prestaties van de laatste jaren.

In 1966 werd fanfare de Maasoever Landskampioen in de afdeling uitmuntendheid en promoveerde toen naar de Ere-afdeling.

Sinds 1989 stond de fanfare onder leiding van de heer Ad Lamerigts. Deze dirigent heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de vereniging. Dit bleek vooral toen in 1991, tijdens het bondsconcours te Maasbracht, 324 punten werden behaald. Dit betekende een eerste prijs met Lof der Jury en de fanfare werd tevens Limburgs Kampioen. De fanfare promoveerde met dit resultaat naar de superieure afdeling.

In januari 1992 nam de fanfare deel aan het Landskampioenschap te Doetinchem en behaalde hier wederom 324 punten met Lof der Jury. Dit bleek genoeg te zijn om de Landskampioenschaptitel te halen.
maasoever kampioen

In 1995 vierde Fanfare de Maasoever haar 110 jarig bestaansfeest.

In 1996 nam de Fanfare deel aan het bondsconcours te Venlo. Voor de eerste keer in de superieure afdeling behaalde de fanfare een eerste prijs met 314,5 punt.

In april 1998 nam Fanfare de Maasoever deel aan het Tielentoernooi te Horst. Dit toernooi is bedoeld om lichte en populaire muziek te promoten en dient als prima alternatief naast de normale concoursen. De Fanfare behaalde in de A-categorie 334,2 punten en werd zo overtuigend winnaar van dit toernooi.

Op 17 april 2004 nam de Fanfare opnieuw deel aan het Tielentoernooi (TEMA 2004). Onder leiding van onze huidige dirigent, Bert van Chruchten werden dit maal 87,4 punten gehaald waarmee het toernooi voor de tweede maal in de historie door Fanfare de Maasoever gewonnen werd.

In 2000 werd de dirigeerstok overgedragen aan de huidige dirigent, Bert van Cruchten.

Fanfare en Drumband tellen momenteel zo´n 80 leden, incl. leerlingen.